Supporting global citizens since 1953
Tysma|Lems
20 April 2020

Vopak onderzoekt mogelijkheid dataopslag op zee in Singapore

SINGAPORE (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak gaat onderzoeken of een drijvende data-opslag aan de kust van Singapore gerealiseerd kan worden. Daarvoor heeft het bedrijf een intentieverklaring getekend met het Australische Toll Group en het Singaporese Keppel Data Centers.

Het idee is dat de opslag aangesloten wordt op een speciale infrastructuur, die met vloeibaar gemaakt aardgas (lng) wordt aangedreven. Maar ook een minder vervuilende versie met waterstof wordt onderzocht. Verder is het voordeel van de opslag op zee dat de lagere temperatuur van het water gebruikt kan worden voor verkoeling. Het koel houden van opslag kost veel energie, in het bijzonder in een tropische klimaat zoals in Zuidoost-Azië.
Singapore heeft nog geen drijvende dataopslag. Voor een metropool die dicht bevolkt is, zou dat veel ruimte op land schelen.

source: IEX.nl

More messages

don't hestitate to get your queries answered!

Get in touch with us today!

Our team of international tax consulants and social security specialists are ready to either help or support you with your international tax queries and social security matters.

we are ready to assist you THE TYSMA | LEMS TEAM +31 (0)10 833 12 25
info@tysmalems.com Get in touch with us