Supporting global citizens since 1953
Tysma|Lems
27 July 2020

Werken vanuit droom bestemming

Wie droomt er niet van gewoon lekker werken vanaf de plek ergens in de wereld die jou zo goed doet of heel stiekem al jaren je droomplek is.

Droombestemming

Ineens is dat mogelijk want je werkgever stimuleert remote werken ivm de huidige pandemie. Eindelijk een sprookjesbestaan op een mooie tropisch eiland. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Want negen van de tien keer bestaan sprookjes niet. Ook nu is het sprookje breekbaar. Werken in het buitenland heeft zowel voor de werkgever als werknemer consequenties.

De werknemer dient rekening te houden met een veranderende status op het gebied van inkomstenbelasting, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en migratiestatus. De werkgever loopt eveneens het risico een andere positie te moeten innemen wat betreft loonbelasting en sociale verzekeringen. Plus de mogelijkheid dat het gast land de werkgever ziet als een bedrijf werkzaam in hun land en ontstaat het vaste inrichtingsvraagstuk. Daarnaast is er vanuit bedrijfsrisico het nodig aan te merken denk aan internetbeveiliging, vreemde ziekten waar werknemers mogelijk aan bloot gesteld worden, verzekeringen in het buitenland. De mogelijke gevolgen voor een korte en spontane werkplekwijziging is omvattender dan misschien gedacht. Het betekent echt niet dat het niet kan of afgeraden dient te worden. Zolang er maar inzicht is in de gevolgen kan het toch een mooie stimulans zijn voor zowel werknemer als werkgever. Als werkgever weet je nooit wat voor mooie commerciële kansen er ontstaan met een werknemer op andere bodem en voor de werknemer is het een extra mooie arbeidsvoorwaarde: werken vanaf het strand.

Tysma | Lems geeft graag inzicht in de gevolgen voor werknemer en werkgever.

More messages

don't hestitate to get your queries answered!

Get in touch with us today!

Our team of international tax consulants and social security specialists are ready to either help or support you with your international tax queries and social security matters.

we are ready to assist you THE TYSMA | LEMS TEAM +31 (0)10 833 12 25
info@tysmalems.com Get in touch with us